Osnove osvjetljenja spavaće sobe | Svjetlo.hr || Rasvjeta, elektromaterijal...
Osnove osvjetljenja spavaće sobe

Osnove osvjetljenja spavaće sobe

Spavaća soba je vaše utočište. Budući da je to prostor u kojem započinjete i završavate većinu dana, logično je da imate odgovarajuću rasvjetu koja odgovara vašim potrebama. Međutim, ovdje se postavlja pitanje: gdje početi? U ovom postu dat ćemo nekoliko prijedloga kako osvijetliti svoju spavaću sobu.

Prvi element za koji ćete se željeti odlučiti je gornja rasvjeta. Ovo je rasvjetno tijelo koje će osvijetliti najviše prostora u vašoj sobi - a i najviše će se koristiti. Ako vaša soba ima nizak strop (niže od 2,4 m), morat ćete odabrati osvjetljenje instalirano blizu stropa. Takvo osvjetljenje osvijetlit će veći dio vaše sobe bez predstavljanja sigurnosne opasnosti za vašu glavu. Kod viši stropova možete razmisliti i o kupnji zanimljivih lustera.

Sljedeći element je noćno osvjetljenje. Uvijek možete odabrati zidne svjetiljke koje ćete postaviti blizu svog kreveta. Ovi su uređaji dobar izbor ako želite imati što više slobodnog prostora za noćni ormarić. Ovakva vrsta rasvjete može biti pripremljena za okretanje tako da možete postaviti svjetlo tamo gdje vam treba.

Druga mogućnost osvjetljenja za noć je stolna svjetiljka. Ove svjetiljke daju vam dovoljno osvjetljenja na dohvat ruke. Ključna prednost stolnih svjetiljki je u tome što ne zahtijevaju kompliciran postupak instalacije: jednostavno ih postavite gdje želite i priključite.

Osvjetljenje je jednako važno za dizajn interijera koliko i praktično. Posjetite nas i istražite svoje mogućnosti.Ostavite komentar

Obavijesti me o daljnjim komentarima na email